Utólagos falszigetelés Dombóvár

Utólagos falszigetelés Dombóvár

Nedves falak utólagos vízszigetelése Kertváros

2017. január 30. - buricsabi

Utólagos vízszigetelés Dombóvár kertváros

Nedves, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Dombóvár kertváros övezetében, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Cégünk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólagosan hárítja el garázsok nedvesedését. Cégünk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása érdekében.

vízszigetelés Dombóvár kertváros betoninjektálással

Vízszigetelés Dombóvár kertváros - amit ajánlunk

  1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
  2. 2 évtizedes iparágban eltöltött idővel szakszerű munkavégzés.
  3. A rendelkezésre álló legkorszerűbb berendezések és alkalmazott technikák a gyors és kedvező áron elérhető munka megvalósításához.
  4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott megoldást választja.
  5. Vidéken és a fővárosban is vállalunk munkát.

Amivel nem kell számolnia, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Dombóvár kertváros vonzáskörzetében

  • Árainkban nincs trükközés, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
  • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
  • A pince vagy lakóépület szigetelése után később is a rendelkezésére állunk, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vízszigetelés utólag

Falvágással történő szigetelés Dombóvár kertváros

1. Az 1. munkafolyamat a penészes fal megvágása. Ezt a műveletet kifejezetten ehhez épített, különleges falvágó gépegységgel végezzük. A falat általában a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak a lábazattal, és keresztülengedik magukon a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólagos vízszigetelés lépés során műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget képez a föld nedvessége és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben illesztjük be a hibátlan falszigetelés érdekében, a fal síkjából kitüremkedő részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen hallatlanul sokat számít a kihorganyzó ék bevetése, ugyanis a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal hézagjaiba is behatol, és a megkeményedése után tartósabb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Dombóvár kertváros

Légpórus vakolat Dombóvár kertváros

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, így a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A szokásos vakolatot a nedvesedő helyeken érdemes légpórus vakolatra váltani, tudniillik ez hosszú távon védelmezi a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben található egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető leghatékonyabb módon próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Sokszor előforduló bökkenők a pince szigetelésénél:

  • Régi, elöregedett kátránypapír
  • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
  • Magas talajvíz
  • Fusiban elvégzett munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
  • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
  • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
  • Nem megfelelő rétegrendben alkalmazott szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

  • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
  • Ahol szükséges, ki kell bontani a hiányos vagy nem megfelelően átlapolt szigetelést.
  • Le kell pucolni a feltáruló falfelületeket.
  • Pótolni kell a szerkezetekben megjelenő repedéseket.
  • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Érdemes kenhető, üvegszállal erősített anyagot felhordani, így a szegletekben és a szegélyek mentén is professzionálisan megvalósítható a kitűnően záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de elsőként mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy az összegyűlt talajnedvességet le lehessen csapolni. A kiásott gödör visszatemetése után helyesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott térburkolást. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő zárása miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár mindjárt el is végezhetünk az előbbi műveletek végeztével a tartós megoldás megvalósításához. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Dombóvár kertváros

Ezt a megközelítést csakis akkor tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva meghiúsult a falszigetelés elvégzése. Az eljárás negatívuma, hogy bár belül vizesedés nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

  • Első lépésként le kell verni a régi vakolatot.
  • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
  • A megtisztított felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
  • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
  • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ezt bevetve elkerülhetjük a pince padlózatának nedvesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés módszerének előirányzása során az alábbi aspektusokat kell szem előtt tartani:

  • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
  • A falszerkezet anyaga és vastagsága
  • A fal fennálló burkolása
  • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás gyorsan kivitelezhető művelet, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyedén kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, így a falak idővel ki tudnak száradni, perspektivikusan megszűnik a pára felszívása. A nedvesség távozása légpórus vakolat képzésével mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg megszokott meszelés is megfelelő. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Dombóvár kertváros régiójában

Mivel a vályogházak falstruktúrája össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Dombóvár kertváros környékén A terasz vízszigetelését a legtöbb esetben a felfagyott járólapok teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különféle, egyéb burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével kettéhasadnak, zúzódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes süllyedése szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez idővel réseket, problémákat eredményez. Jókora problémákat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felhevül a járólap, míg télen akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva a meglévő burkolat. Ilyenkor azonban már csak halogatjuk a problémát, mert a kozmetikázás csak egy átmeneti időszakra fedi el a valódi problémákat. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, mert különben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok jönnek létre. Ha nincs más megoldás fel kell bontani az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is arra alkalmas szélek kialakításával. Az épület és a terasz kapcsolódási pontjain élvédőt érdemes beépíteni. A dilatációs hézagok betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. légpórus vakolat

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

  • Lakóparkok utólagos falszigetelése
  • Szuterén vízszigetelése
  • Vályogház falszigetelése
  • Terasz szigetelése
  • Vízbetörés kiküszöbölésére irányuló vízszigetelés
  • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
  • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
  • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
  • Vízszigetelés felújítás
  • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
  • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

  • Lakóparkok vízszigetelése
  • Oktatási intézmények vízszigetelése
  • Bölcsödék vízszigetelése
  • Önkormányzatok vízszigetelése
  • Kifőzdék vízszigetelése
  • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

  • Szigetelés falvágással
  • Magas nyomású injektálás
  • Szórt szigetelés
  • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
  • Drénrendszer kiépítése
  • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A víz apró pórusokon át hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a salétromos falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakótérben alapvetően nagyobb párát idéz elő. Időigényes a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen hozzáférhető, speciális esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több faktor függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Általánosságban azt lehet mondani, hogy néhány hónap alatt már szemmel látható javulás érzékelhetőérezhető. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés kivitelezését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia esetén csökken-e valamennyivel az épület stabilitása? A lakóház földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal megvágása következtében! Ha profi és sokáig tartó megoldást keres a salétromos, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Dombóvár kertváros övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

A bejegyzés trackback címe:

https://utolagosfalszigetelesdombovar.blog.hu/api/trackback/id/tr2012168928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása