Utólagos falszigetelés Dombóvár

Utólagos falszigetelés Dombóvár

Szigetelés falvágással Szuhajdomb

2017. január 30. - buricsabi

Utólagos falszigetelés Szuhajdomb

Nedves, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Szuhajdomb régiójában, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Vállalatunk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólag hárítja el pincék vizesedését. Cégünk beton injektálást kínál ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása végett.

vízszigetelés Szuhajdomb szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Szuhajdomb - cégünk ismérvei

  1. Akár 48 órán belüli, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
  2. 2 évtizedes szakmai tapasztalattal tartós nedvesség megszüntetés.
  3. A piacon létező legmodernebb berendezések és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és pénztárcabarát szolgáltatás megvalósításához.
  4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk ajánlott megoldást alkalmazza.
  5. Egész Magyarország területén dolgozunk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Szuhajdomb területén

  • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
  • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
  • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, bármikor elérhet minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vízszigetelés utólag

Utólagos vízszigetelés falátvágással Szuhajdomb

1. Az első műveleti fázis a salétromos fal átvágása. Ezt a műveletet külön ennek érdekében gyártott, egyedi falvágó géppel végezzük. A falat az esetek nagy részében a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak a lábazattal, és továbbítják a föld alól származó nedvességet.

A berendezéseink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólagos vízszigetelés lépés során műanyag lemezt préselünk a falrésbe. Ez már záró réteget képez a földből felszívott nedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva illesztjük be a kiváló vízszigetelés céljából, a falból kiálló részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen hallatlanul sarkalatos a kihorganyzó ék elhelyezése, ugyanis a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, utána pedig névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal üregeibe is be tud áramlani, és keménnyé válása után tartósabb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Szuhajdomb

Légpórus vakolat Szuhajdomb

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falban maradnak, így a vakolat nem esik le a falról. A hagyományos vakolatot a vizesedéssel érintett területen tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, tudniillik ez sokáig megóvja a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban található vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb fekszik egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a létező leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Gyakori komplikációk a pince szigetelésénél:

  • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
  • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
  • Magas talajvíz
  • Maszek munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
  • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
  • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
  • Nem megfelelő rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

  • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
  • Indokolt esetben le kell szedni a hiányos vagy helytelenül átfedésbe hozott szigetelést.
  • Le kell pucolni a szemünk elé táruló falakat.
  • Pótolni kell a szerkezetekben jelentkező hézagokat.
  • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Ajánlott kenhető, üvegszállal erősített anyagot alkalmazni, ilyen módon a kis zugokban és az éleknél is tökéletesen megvalósítható a jól záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de elsőként mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után előírásszerűen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott járdát. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy eléggé meg tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő zárása miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár haladéktalanul végrehajthatunk a korábban leírt lépések végeztével a tartós cél megvalósításához. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Szuhajdomb

Ezt a munkamódszert csak abban az esetben tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A módszer hátulütője, hogy ugyan belül nedvesedés nem lesz, a falak vizesedése nem szűnik meg.

  • Az első művelet, hogy le kell verni az eddigi vakolatot.
  • a fugákat 1-2 cm mélységben.
  • A megtisztított felületeket sómentesítő eleggyel kell lekezelni.
  • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
  • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezt bevetve kiküszöbölhetjük a pince padlózatának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés módjának meghatározásánál az alábbi viszonyszámokat kell szem előtt tartani:

  • Mért nedvesség és sószennyezettség
  • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
  • A fal fennálló burkolása
  • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás gyorsan végrehajtható módszer, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek eredményeképpen a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon félbeszakad a vizesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat képzésével mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg hétköznapi meszelés is elfogadható. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Szuhajdomb övezetében

Tekintve, hogy a vályogházak falstruktúrája össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Szuhajdomb környékén A terasz vízszigetelését a legtöbb esetben a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A járólapok és a különböző, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő után megrepednek, letöredeznek, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes mozgása majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez előbb-utóbb réseket, problémákat okoz. Tetemes nehézségeket jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy meleg, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felmelegszik a csempe, míg télen akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az aktuális burkolat. Ekkor azonban már csak elodázzuk a megoldás, mert a ráncfelvarrás csak ideig-óráig rejti el a tényleges problémákat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, máskülönben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok jönnek létre. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell szedni az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával. Az épület és a terasz csatlakozási helyein élvédőt javallott a szigetelésbe építeni. A dilatációs rések betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. faltisztitás

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

  • Lakóparkok utólagos szigetelése
  • Mélygarázs vízszigetelése
  • Téglaház szigetelése
  • Terasz szigetelése
  • Dohszag kiküszöbölésére irányuló szigetelés
  • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
  • Lapostető összefolyó létesítés
  • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
  • Magas tető vízszigetelés
  • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
  • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

  • Családi házak vízszigetelése
  • Iskolák vízszigetelése
  • Bölcsödék vízszigetelése
  • Közintézmények vízszigetelése
  • Kifőzdék vízszigetelése
  • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

  • Szigetelés falvágással
  • Magas nyomású injektálás
  • Szórt szigetelés
  • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
  • Drénrendszer kiépítése
  • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz kis méretű pórusokon át jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a házban lényegesen több párát okoz. Sok időt vesz igénybe a vízszigetelési munka? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, különleges helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal felépítése, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Többnyire azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már észrevehető javulás érzékelhetőérezhető. A lakónak kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés megvalósítását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia alkalmazásakor csökken-e bármilyen mértékben a falak stabilitása? Az épület földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal átvágása eredményeképpen! Ha profi és hosszú távon tartós megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Szuhajdomb régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

A bejegyzés trackback címe:

https://utolagosfalszigetelesdombovar.blog.hu/api/trackback/id/tr3012168924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása