Utólagos falszigetelés Dombóvár

Utólagos falszigetelés Dombóvár

Utólagos vízszigetelés Dombóvár

2017. január 30. - buricsabi

Utólagos vízszigetelés Dombóvár

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Dombóvár övezetében, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Cégünk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólag szünteti meg pincék ázását. Cégünk beton injektálást kínál ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása céljából.

szigetelő injektálás Dombóvár

Vízszigetelés Dombóvár - cégünk jellemzői

  1. Gyors, műszeres állapotfelmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
  2. 2 évtizedes iparágban eltöltött idővel precíziós munka.
  3. A piacon létező legkorszerűbb berendezések és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és költséghatékony szolgáltatás megvalósításához.
  4. 10 év garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott rendszert alkalmazza.
  5. Országosan tevékenykedünk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Dombóvár területén

  • Árainkban nincs trükközés, áttekinthető árajánlat alapján dolgozunk.
  • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
  • A pince vagy lakóépület szigetelése után bármikor a rendelkezésére állunk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: vízszigetelés utólag

Falvágással történő szigetelés Dombóvár

1. Az 1. műveleti fázis a penészes fal átvágása. Ezt a műveletet kifejezetten ennek érdekében készített, különleges falvágó berendezéssel végezzük. A falat általában a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alapzattal, és közvetítik a talajnedvességet.

A gépeink por- és zajvédettek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólagos vízszigetelés lépés során műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a föld nedvessége és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben illesztjük be a tökéletes zárás érdekében, a falból kiálló részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen módfelett fontos a kihorganyzó ék használata, mert a dagadó cement teljes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, utána pedig előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal réseibe is bekerül, és a megkötést követően tartósabb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Dombóvár

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, ennek következtében a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A szokásos vakolatot a nedvesedő helyeken érdemes légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez hosszan védi meg a fal külső részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb fekszik egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a lehető legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés feladatával. Sokszor előforduló nehézségek a pince szigetelésénél:

  • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
  • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
  • Magas talajvíz
  • Maszek munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
  • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
  • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
  • Rossz rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

  • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
  • Ha a munka úgy igényli el kell távolítani a nem végig elhelyezett vagy helytelenül átfedésbe hozott szigetelést.
  • Meg kell tisztítani a szemünk elé táruló falfelületeket.
  • Ki kell tölteni a szerkezetekben megjelenő hasadékokat.
  • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Tanácsos kenhető, üvegszál erősítésű anyagot alkalmazni, ezzel a kis zugokban és a szegélyek mentén is profi módon kivitelezhető a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy az összegyűlt talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után precízen döngölve, vissza kell építeni a felbontott térburkolást. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű szigetelése miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár rögtön végrehajthatunk az előbbi műveletek lezárása után a tartós megoldás megvalósításához. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Dombóvár

Ezt a munkamódszert csak akkor javasoljuk, ha a külső oldalról valamiért lehetetlen volt a vízszigetelés. A megközelítés árnyoldala, hogy jóllehet belül nedvesedés nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

  • Az első művelet, hogy le kell verni a régi vakolatot.
  • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
  • A megtisztított felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
  • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
  • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ilyen módon elháríthatjuk a pince padlózatának vizesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés technikájának eldöntésekor a következő viszonyszámokat kell figyelembe venni:

  • Mért nedvesség és sószennyezettség
  • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
  • A fal aktuális burkolása
  • A talajvíz viszonyok

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás hamar elvégezhető módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon véget ér a vizesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat készítésével segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb helyeken esetleg megszokott meszelés is megteszi. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Dombóvár régiójában

Figyelembe véve a vályogházak falstruktúrája össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Dombóvár övezetében A terasz vízszigetelését a legtöbb esetben a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő elteltével kettéhasadnak, letöredeznek, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes süllyedése csaknem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez előbb-utóbb réseket, problémákat vált ki. Számottevő gondokat okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felhevül a járólap, miközben télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva a meglévő csempe. Ilyenkor viszont már csak elnapoljuk a megoldás, mert a kozmetikázás csak időszakosan rejti el a meglévő problémákat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, ellenkező esetben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok alakulnak ki. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is a célnak megfelelő sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz érintkezési helyein sarokerősítő szalagot ajánlott a szigetelésbe építeni. A dilatációs rések betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pince penészmentesítése

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

  • Panellakások utólagos falszigetelése
  • Mélygarázs falszigetelése
  • Vert fal falszigetelése
  • Terasz szigetelése
  • Dohszag elhárítására irányuló falszigetelés
  • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
  • Lapostető összefolyó létesítés
  • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
  • Magas tető vízszigetelés
  • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
  • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

  • Családi házak vízszigetelése
  • Iskolák vízszigetelése
  • Óvodák vízszigetelése
  • Közintézmények vízszigetelése
  • Éttermek vízszigetelése
  • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

  • Szigetelés falvágással
  • Magas nyomású injektálás
  • Szórt szigetelés
  • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
  • Drénrendszer kiépítése
  • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kicsiny pórusokon keresztül hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a házban lényegesen nagyobb párát idéz elő. Mennyi ideig tart a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen elérhető, speciális helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően azt lehet mondani, hogy akár 2-3 hónap alatt már észrevehető javulás tapasztalható. Az épület tulajdonosának kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés végrehajtását az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falvágásos technológia alkalmazásakor rosszabb lesz-e bármilyen mértékben az épület teherbíróképessége? A lakóház földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a falvágás eredményeképpen! Ha profi és strapabíró megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Dombóvár területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

A bejegyzés trackback címe:

https://utolagosfalszigetelesdombovar.blog.hu/api/trackback/id/tr5212168830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása