Utólagos falszigetelés Dombóvár

Utólagos falszigetelés Dombóvár

Terasz szigetelés utólag Gunaras

2017. január 30. - buricsabi

Utólagos vízszigetelés Gunaras

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Gunaras területén, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés folyamata

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Vállalatunk a legfejlettebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan hárítja el pincék ázását. Cégünk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása érdekében.

vízszigetelés Gunaras szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Gunaras - ajánlatunk

  1. Rövid időn belüli, műszeres helyszíni felmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
  2. 2 évtizedes múlttal a szakmában tökéletes minőségű szigetelés.
  3. A piacon létező legmodernebb szerszámok és alkalmazott technikák a villámgyors és pénztárcabarát munka végett.
  4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk legkedvezőbbnek ítélt megoldást választja.
  5. Vidéken és a fővárosban is dolgozunk.

Amivel nem kell számolnia, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Gunaras környékén

  • Nincsenek rejtett költségek, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
  • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
  • Az épület nedvességmentesítését követően bármikor hívhat minket, ha információra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Gunaras

1. Az első lépés a penészes fal megvágása. Ezt a műveletet kifejezetten evégett készített, exkluzív falvágó berendezéssel végezzük. A falat általában a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alappal, és keresztülengedik magukon a föld alól származó nedvességet.

A berendezéseink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a föld nedvessége és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben illesztjük be a hibátlan falszigetelés céljából, a falból kiálló részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen módfelett lényeges a kihorganyzó ék alkalmazása, mert a dagadó cement teljes száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal réseibe is bekerül, és a megkeményedése után időtállóbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Gunaras

Légpórus vakolat Gunaras

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, így a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A megszokott vakolatot a nedvesedő helyeken tanácsos légpórus vakolatra váltani, mert ez sokáig védelmezi a fal kívülről látható felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lapuló nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban fekszik egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a lehető leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés feladatával. Sokszor előforduló gondok a pince szigetelésénél:

  • Régi, elöregedett kátránypapír
  • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
  • Magas talajvíz
  • Fusiban elvégzett munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
  • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
  • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
  • Rossz rétegrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

  • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
  • Ahol szükséges, le kell szedni a hiányos vagy nem tökéletesen átlapolt szigetelést.
  • Meg kell tisztítani a szemünk elé táruló falakat.
  • Ki kell tölteni a szerkezetekben mutatkozó repedéseket.
  • Hagyni kell száradni a felületeket.

Ajánlott kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, ezzel a szegletekben és az éleknél is ideálisan kialakítható a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de legfőképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet le lehessen csapolni. A kiásott gödör visszatemetése után precízen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár haladéktalanul végrehajthatunk a korábban leírt folyamat lezárása után a hosszú távú cél eléréséhez. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Gunaras

Ezt a munkamódszert kizárólag abban az esetben ajánljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva nem lehet megközelíteni a pince falát. A megközelítés hátulütője, hogy jóllehet belül beázás nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

  • Az első művelet, hogy le kell verni a régi vakolatot.
  • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
  • Ezeket a felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
  • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
  • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ezzel elkerülhetjük a pince padlójának vizesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés metódusának előirányzása során az alábbi műszaki paramétereket kell szem előtt tartani:

  • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
  • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
  • A fal pillanatnyi burkolása
  • A talajvíz állása

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás rövid idő alatt végrehajtható művelet, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek következtében a falak idővel ki tudnak száradni, perspektivikusan abbamarad a nedvesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat képzésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem túl könnyen észrevehető helyeken esetleg szokványos meszelés is elfogadható. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Gunaras övezetében

Figyelembe véve a vályogházak falának felépítése egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Gunaras területén A terasz vízszigetelését többnyire a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különféle, más típusú burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes mozgása csaknem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez képest. Ez idővel réseket, problémákat idéz elő. Jókora nehézségeket jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy meleg, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felmelegszik a csempe, míg télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az adott burkolat. Ilyen esetben azonban már csak halogatjuk a megoldás, mert a kozmetikázás csak egy darabig fedi el a tényleges gondokat. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, máskülönben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a következő időszakokban is fagyáskárok jönnek létre. Ha úgy diktálja a szükség fel kell szedni az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is arra alkalmas sarok kiképzéssel. A lakás és a terasz csatlakozási pontjain sarokerősítő szalagot javallott beépíteni. A dilatációs hézagok betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés leggyakoribb területei

  • Lakóparkok utólagos falszigetelése
  • Mélygarázs vízszigetelése
  • Vályogház falszigetelése
  • Terasz szigetelése
  • Penészesedés megszüntetésére irányuló vízszigetelés
  • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
  • Lapostető összefolyó létesítés
  • Talajvíz elleni pinceszigetelés
  • Magas tető vízszigetelés
  • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
  • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

  • Lakóparkok vízszigetelése
  • Iskolák vízszigetelése
  • Bölcsödék vízszigetelése
  • Állami hivatalok vízszigetelése
  • Kifőzdék vízszigetelése
  • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

  • Szigetelés falvágással
  • Magas nyomású injektálás
  • Szórt szigetelés
  • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
  • Drénrendszer kiépítése
  • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A nedvesség kis méretű pórusokon át hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a házban lényegesen nagyobb párát idéz elő. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen hozzáférhető, különleges helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több tényező függvénye: falszerkezet, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy néhány hónap alatt már szemmel látható előrelépés tapasztalható. A lakónak kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés megvalósítását teljes egészében mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falátvágás alkalmazásakor rosszabb lesz-e valamennyivel az épület szilárdsága? Az épület földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal megvágása miatt! Ha profi és sokáig tartó megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Gunaras vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

A bejegyzés trackback címe:

https://utolagosfalszigetelesdombovar.blog.hu/api/trackback/id/tr8912168856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása